U I T N O D I G I N G

Ingrid Simons - Nachtbloemen














Artist-in-residence
27 februari 2022, 14-17 uur
Moersebaan 1, Klein-Zundert
Van Gogh AiR heeft het genoegen u uit te nodigen voor een open studio van Ingrid Simons op zondag 27 februari 2022 tussen 14.00 en 17.00 uur in de Vlaamse Schuur op Landgoed De Moeren, Moersebaan 1-sch in Klein-Zundert.
Ingrid Simons heeft zich in februari 2022 tijdens een werkperiode in het gastatelier van het Vincent Van GoghHuis op Landgoed de Moeren verdiept in de thematiek van de nocturne, geïnspireerd door de quote van Van Gogh: 'Dikwijls lijkt me de nacht veel levendiger en kleurrijker dan de dag.’
Voor haar olieverfschilderijen heeft ze zich laten inspireren door een studiereis, die ze in de voetsporen van Van Gogh door Frankrijk maakte in 2007 en heeft daarbij tijdens haar onderzoek ingezoomd op zijn verblijf in de inrichting in Saint-Rémy-de-Provence. Er is een drieluik ontstaan die de wandeltocht verbeeldt die zij aflegde op zoek naar Van Gogh van het dorp naar de inrichting Saint-Paul-de-Mausole.
Ook liet ze zich inspireren door de nachtelijke wandelingen van Van Gogh, die naar voren komen in de geschilderde nocturnes, vol kleur en dynamiek, een uitdaging die Simons zich gesteld heeft tijdens deze werkperiode. Ze toont een installatie geïnspireerd door de nacht, gefilmd in De Moeren en nieuw keramisch werk. En de titel van het drieluik ‘Nachtbloemen' spreekt voor zich.
Niet alleen heeft ze zich, door wandelingen, het landschap van Van Gogh eigen gemaakt, en gereflecteerd op dit landschap in zijn tijd, ook reflecteert ze in haar nieuwe schilderijen op het hedendaagse landschap, waarbij lichtvervuiling het hedendaagse nachtelijke landschap heeft veranderd.

Reacties

Populaire posts van deze blog